Σε δίκη η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ για παράνομη εισαγωγή σκύλων τεριέ στην Αυστραλία

 Σε δίκη η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ για παράνομη εισαγωγή σκύλων τεριέ στην Αυστραλία

Η σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ, θα δικαστεί τον Απρίλιο στην Αυστραλία επειδή είχε φέρει στη χώρα τους αγαπημένους σκύλους του ζεύγους Πίστολ και Μπου χωρίς προηγουμένως να τους έχει δηλώσει στις αρχές, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο της πολιτείας του Κούινσλαντ.
Η αμερικανίδα ηθοποιός θα παρουσιαστεί ενώπιον της αυστραλιανής δικαιοσύνης για παραβίαση των νόμων περί καραντίνας που ισχύουν στην Αυστραλία.
 
Η δίκη της ορίστηκε να διεξαχθεί στις 18 Απριλίου από το δικαστήριο του Σάουθπορτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος του δικαστηρίου, ο οποίος επισήμανε ότι η Χερντ υποχρεούται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.
 
Ο Τζόνι Ντεπ βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της ταινίας “Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι Νεκροί Δεν Λένε Παραμύθια” τον Μάιο όταν ξέσπασε το σκάνδαλο αυτό.
 
Ο υπουργός Γεωργίας Μπάρναμπι Τζόις είχε εξαπολύσει τότε σφοδρή εκστρατεία κατά των αγαπημένων κατοικίδιων του σταρ του Χόλιγουντ. “Είναι καιρός τα τεριέ Πίστολ και Μπου να φύγουν και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ”, έλεγε τότε απειλώντας τα με ευθανασία.
Τα δύο αγαπημένα τεριέ του ζεύγους επέστρεψαν λίγες ημέρες αργότερα στις ΗΠΑ, όπως είχαν έρθει: με ιδιωτικό τζετ.
 
Εκείνη την εποχή η Χερντ είχε εκφράσει την πικρία της για τις δηλώσεις του υπουργού, καταδικάζοντας, χωρίς να τον κατονομάσει, “μέλη της κυβέρνησης” της Αυστραλίας που εξασφάλισαν τα “15 λεπτά” της δόξας τους σε βάρος του ζευγαριού.
 
Ωστόσο πρόσφατα είχε βάλει νερό στο κρασί της, λέγοντας ότι σέβεται το αυστραλιανό δίκαιο και ότι θα παρουσιαστεί στη δίκη της.
 
Σε αυτήν θα κληθούν να καταθέσουν 12 μάρτυρες, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Τζόνι Ντεπ.
 
Οι Αυστραλοί είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά τα μέτρα καραντίνας που επιβάλλουν στα ζώα από το εξωτερικό προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή στη χώρα ασθενειών, ιδιαιτέρως λύσσας.

Για την παραβίαση των κανονισμών που αφορούν την καραντίνα η αυστραλιανή δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *