Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν πειράζει να δείτε κι εσείς δύο gay άντρες στην TV»

Η διαφορετικότητα στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ανάπηρα και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην τηλεόραση. Συντηρητικοποίηση, αλληλοαποδοχή και ευθύνη στη σημερινή κοινωνία. Ο ρόλος των δημοσίων προσώπων στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στα έργα του, μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του τονίζοντας ότι «αποφάσισα gay να πω τις ιστορίες μου».

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Με Άλλη Ματιά» με τον Βαγγέλη Αυγουλά, ανέφερε ότι «ως προς την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλάζουν τα πράγματα στην τηλεόραση, είναι σωστότερη, υπάρχει περισσότερο. Χαίρομαι πάρα πολύ που μία δικιά μου δουλειά αποτελεί μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές. Νομίζω ότι γίνονται πιο σωστά τα πράγματα, η κοινωνία το ζήτησε περισσότερο. Εμένα, μου το επέβαλλε ο ίδιος μου ο εαυτός, δεν περίμενα την κοινωνία. Εγώ αποφάσισα ως gay δημιουργός να πω τις ιστορίες μου. Ως προς τα ανάπηρα άτομα ακόμα δεν έχουμε προοδεύσει όσο θα έπρεπε».

Παράλληλα, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, πως «μπορεί να φαίνεται πολύ σε μία σειρά, αλλά αν το δεις αναλογικά, είναι πάρα πολύ λίγο. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές αυτό το πράγμα, “Μήπως ήταν πολύ;” Συγγνώμη, εμένα με ρώτησε κανείς πόσες φορές δεν χρειάζεται να δω έναν άντρα, μία γυναίκα, μία πεθερά και τα προβλήματά τους μέσα σε μια σειρά; Τα έχει δει χίλιες φορές, φτάνει. Δεν πειράζει να δείτε και εσείς δύο gay άντρες, δύο αναπήρους παραπάνω. Συγγνώμη κιόλας εάν σας έπεσε βαρύ. Και εγώ, δεν έκανα coming out με το που βρέθηκα στην τηλεόραση. Ίσως ο πολύς κόσμος να μην το ξέρει, η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ συντηρητικό μέσο. Και το πόσο συντηρητικό μέσο είναι καμιά φορά έρχεται και σε ρουφάει.

Ποτέ δεν ήμουν κρυμμένος, νομίζω όλοι είχατε καταλάβει για μένα χωρίς να χρειαστεί να πω κάτι φοβερό. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για άλλα δημόσια πρόσωπα που είναι και στην ηλικία μου, έχουμε μεγαλώσει με πολλούς περιορισμούς. Έχουμε μεγαλώσει με την αντίληψη ότι αυτό που είσαι είναι ένα πρόβλημα που οφείλεις να το διαχειριστείς κάπως, πρέπει κάπως να είναι κρυμμένο. Μεγαλώσαμε με το ”Κοίταξε εσύ να βολευτείς, και δεν χρειάζεται να το πολυφωνάζεις”», ανέφερε στη συνέχεια ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *