Ντόρα Μπακογιάννη: Η απόπειρα δολοφονίας που της στοίχισε, ο θάνατος του πατέρα της και ο έρωτας

Η Ντόρα Μπακογιάννη, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19/11, στο πλατό του ONE CHANNEL, και κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η πολτικός αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές της καριέρας και της ζωή της.

Μιλώντας για τη σύλληψη των μελών της «17Ν» από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είπε: «Μου τηλεφώνησε ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης και μου λέει: “Άνοιξε την τηλεόραση να δεις ποια είναι η 17 Νοέμβρη.” Και ανοίγουμε την τηλεόραση και… παθαίνω. Βλέπω κάτι… ανθρωπάρια. Εγώ κάπου στο μυαλό μου είχα πλάσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν κάπως, ξέρω ‘γω, κάποιοι άνθρωποι σκεπτόμενοι, διανοούμενοι. Ούτε ξέρω τι είχα πλάσει στο κεφάλι μου. Και βλέπω αυτό και σκέφτομαι: Αυτοί σκοτώσανε τον Παύλο. Δηλαδή, ήταν διπλό το σοκ».

«Μετά καταλάβαμε ότι τον έναν τον είχαμε ξαναδεί στο Καρπενήσι. Είχαμε πάει σε ένα εστιατόριο. Τα εστιατόρια στο Καρπενήσι είναι 5 τραπέζια. Τώρα, όταν έμπαινα εγώ, χαιρετούσα το πρώτο τραπέζι, δεύτερο τραπέζι, τώρα τι είναι; Τι είναι ο κάβουρας είναι το ζουμί του; Και ήταν ένα τραπέζι στη μέση, το οποίο μας κοίταζε μουγκό και με ένα περίεργο βλέμμα. Ο Κουφοντίνας έχει κάτι μάτια πάρα πολύ έντονα. Θυμάμαι, ήμουν με τον Ισίδωρο και καθόμασταν απέναντι ακριβώς. Και μου λέει: “Βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο απέναντι;” Λέω: “Τον βλέπω.” Μου λέει: “Δεν μας πάει καθόλου.” Και μείναμε εκεί. Πού να φανταστούμε ότι δύο χρόνια μετά ο άνθρωπος αυτός θα ήταν ο Κουφοντίνας».

Έπειτα, αναφερόμενη στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της το 2002 μετά τις δημοτικές εκλογές, ανέφερε: «Περνάει η σφαίρα μέσα από το αυτοκίνητο, έχω σκύψει για να πάρω την τσάντα μου, βλέπω τη σφαίρα, περνάει τον λαιμό του Γιώργου και πάει απέναντι στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Για ένα μεγάλο διάστημα δεν καταλάβαινα τι έγινε, στην αρχη νόμιζα ότι ανατινάχθηκε το κινητό».

«Μέχρι να πάω στο γραφείο να πάρω τα παιδιά μου, παίρνω τον πατέρα μου και του λεώ “είμαι καλά” και η απάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν “αποκλείεται, δεν σκοτώνουν γυναίκες”. Είχε μια άρνηση. Πέρασα μια φάση που δεν ήξερα αν ήθελα να συνεχίσω. Εκεί έγινα αποδέκτης μεγάλου κύματος αγάπης».

Αναφερόμενη στον πατέρα της, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Το 1993 έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην καταλήξει η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Ηξερε πολύ καλά οικονομικά και γι αυτό ήταν πολλές φορές δυσάρεστος. Του έλεγα την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμνλή μην ξεκινήσει ξανά την καταστροφή. Ο Μητσοτάκης ήταν να σκάσει όταν μπήκαμε στο ΔΝΤ και έπαιζαν τα κανάλια τη δήλωσή του προς τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Ο πατέρας μου ήταν ένας ευλογημένος άνθρωπος. Έφτασε σχεδόν τα 100, έζησε δικαίως τη ζωή του, έζησε μια αναγνώριση σημαντική, είχε τα παιδιά του γύρω του, δεν ήθελε να πάει άλλο. Έφυγε με την απόλυτη ηρεμία του ανθρώπου που λέει ό,τι μπορούσα έκανα. Όταν πέθανε ο Παπανδρέου ο Μητσοτάκης ήταν τα χάλια του, δεν το πίστευε. Αυτή η αντιπαλότητα των δύο ενείχε και έναν σεβασμό του ενός για τον άλλο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της μίλησε για τον έρωτα και τον γάμο με τον Ισίδωρο Κούβελο. «Ισχύει ότι είναι ο dj του τραπεζιού. Είναι ένας άνθρωπος με τρομερό χιούμορ. Δηλαδή δουλεύει το σύμπαν κανονικά. Άμα τον δεις είναι έτσι βαρύς και σιωπηλός, αλλά όλα αυτά είναι προφανώς συσκευασία. Σε αντίθεση με τον Παύλο, ο Ισίδωρος με πήρε… έτοιμη. Με πήρε ως Ντόρα. Πολιτικά έτοιμη, με παιδιά αλλά με τον Δήμο… Και το άντεξε, με απίστευτη άνεση» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είμαστε δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, γάμος δεν κρατάει αν δεν κάνεις συμβιβασμούς. Μην κοροϊδευόμαστε. Με τα πάνω μας και τα κάτω μας. Είναι μεγάλο πράγμα να έχεις τον σύντροφό σου. Κι εγώ ήμουν τυχερή που ερωτεύτηκα δύο φορές. Ο Καραμανλής μου είχε πει γιατί θα παντρευτώ κι εγώ του είχα απαντήσει γιατί γουστάρω να παντρευτώ. Ο σύντροφος είναι μεγάλη υπόθεση. Σε όλες τις περιπέτειες που είχα με την υγεία μου, έβλεπες έναν άνθρωπο είναι δίπλα σου» πρόσθεσε η ίδια.

Στη συνέχεια, η πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα κρητικά τραπέζια στα Χανιά, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια. «Εμένα μου αρέσει να καλώ, να φιλοξενώ και να περιποιούμαι ανθρώπους. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό και της μητέρας και του πατέρα μου. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις τους ανθρώπους πολύ καλύτερα. Όμως τώρα τελευταία δεν βάζω στο σπίτι μου ανθρώπους που θεωρώ τοξικούς για κανέναν πολιτικό λόγο» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *