Η Μαρίνα που ψωνίζει «μαϊμού» τσάντες και τα σχόλια που ακολούθησαν
Σε κατάστημα που πουλάει «μαϊμού» τσάντες και ρούχα εθεάθη πρόσφατα η Μαρίνα Σταυράκη, με τις φωτογραφίες να δημοσιεύονται από την εφημερίδα Espresso και να γίνονται αυτομάτως πηγή σχολιασμού.
Η ίδια, μετά την οργή και τον σάλο που ακολούθησαν με τη δημοσίευση των εικόνων της, μίλησε τηλεφωνικά στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα.
Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας της με τον παρουσιαστή, η πρώην σύζυγος του Γιώργου Πατούλη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ψωνίζω, ακόμα και στο εξωτερικό όταν πάω, πάω σε υπαίθριες αγορές. Την Αγία Βαρβάρα τη ξέρω χρόνια, είναι πραγματικά ένα εμπορικό κέντρο. Στα μαγαζιά ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα. Είναι εξαιρετικά, υπάρχουν απομιμήσεις, άλλες φθηνές άλλες πιο ακριβές. Κάνεις κι αυτό το παζάρι. Έχω ψωνίσει τσάντες και δεν είναι κακό. Εμένα μου αρέσει να αλλάζω κι αν βρω κάτι που είναι σε καλή ποιότητα, ναι θα το πάρω. Άσε που είναι και ψυχοθεραπεία. Ζούνε πολλές οικογένειες από εκεί, είναι απόλυτα νόμιμο γιατί δίνουν αποδείξεις. Εγώ δεν το κρύβω, το λέω και δεν με ενδιαφέρει αν η τσάντα είναι μαϊμού ή όχι. Εμείς δίνουμε αξία σε αυτό που φοράμε. Αν κάτι είναι ποιοτικά ωραίο, θα το πάρω και θα το κρατήσω 4-5 φορές», ανέφερε.
Τόσο η κίνησή της, όσο και τα λόγια της, φαίνεται πως έκαναν έξαλλο τον Περικλή Κονδυλάτο, ο οποίος μιλώντας στο TLIFE και στη δημοσιογράφο, Ειρήνη Πεϊβάνη, τόνισε: «Είναι τραγικό και προσβολή αυτό το πράγμα να βγαίνει δημοσίως κάποιος, ο οποίος θέλει να ασχοληθεί και με την πολιτική και να λέει αυτά τα πράγματα. Την εκτιμώ πάρα πολύ σαν άνθρωπο, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση να διαφημίζει ότι βοηθάει να διακινηθούν και να πωληθούν προϊόντα που είναι αντικείμενο κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας».
«Έπαθα σοκ όταν διάβασα τον τίτλο. Σε ποια χώρα ζω; Δεν είναι δυνατόν να διαφημίζουμε αυτές τις τσάντες, δηλαδή τι παράδειγμα δίνουμε; Αν είμαστε πρόσωπα συνυφασμένα με την πολιτική, ή είμαστε role models, influencers και ό,τι άλλο, τι πρότυπα δίνουμε στον κόσμο; Το επόμενο βήμα είναι να πει ”και εγώ έχω κλέψει μια τσάντα”. Γιατί αυτό κλοπή είναι. Τη συγκεκριμένη τσάντα που αγοράζεις, την έχει σχεδιάσει κάποιος που πληρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι αν πουλά λιγότερες τσάντες η εταιρεία, μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Το καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι;» προσθέτει ο σχεδιαστής κοσμημάτων και καταλήγει: «Έχουν βγει πολλοί σε αυτή τη χώρα και λένε ”ναι, δεν έχω πρόβλημα με τις μαϊμού τσάντες, αγοράζω και εγώ…”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εμείς από το λαθρεμπόριο αυτό που γίνεται στον χώρο της μόδας έχουμε πληγεί. Δεν είναι ένα αστείο θέμα».
*Main Photo on Unsplash