Έχετε αυτό το κέρμα του 1 ευρώ από το 2005; Να τι αξίζει σήμερα

 Έχετε αυτό το κέρμα του 1 ευρώ από το 2005; Να τι αξίζει σήμερα

Οι φόρμες του κέρματος του 1 ευρώ αντιστοιχούν σε κάτι απολύτως ενδιαφέρον ακόμα κι αν με την πρώτη ματιά, τα περισσότερα δείγματα που «πέφτουν στα χέρια μας» έχουν αξία που δεν ξεπερνά ούτε λίγο την ονομαστική αξία. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαίτερα σπάνια κομμάτια, ακόμα κι αν συχνά περνούν αρκετά απαρατήρητα.

Παραδείγματα που τώρα πλησιάζουν τα 20 τους χρόνια, επομένως κομμάτια που κόπηκαν το 2005, με την πάροδο του χρόνου, λόγω της σπανιότητάς τους, μπορεί να έχουν μια ολοένα πιο εμφανή και ενδιαφέρουσα αξία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε ποια δείγματα είναι πραγματικά σπάνια, ίσως αναγνωρίζοντάς τα μεταξύ πολλών άλλων που αντίθετα διατηρούν, όπως αναφέρθηκε και είναι κατανοητό, μια πολύ χαμηλή τιμή.

Τα πιο σπάνια κέρματα του 1 ευρώ

Στην πραγματικότητα, όλα τα κέρματα ευρώ διαφέρουν ανάλογα με το κράτος προέλευσης, η ΕΚΤ στην πραγματικότητα παρέχει γενικές κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες ωστόσο αφήνουν μια ορισμένη ελευθερία εκ μέρους των μεμονωμένων κρατών για τη δημιουργία των κερμάτων, τα οποία πρέπει απλώς να υποκύπτουν στη διατήρηση της αναγνωρισιμότητας σε ένα των νομισμάτων, αυτό με τα ευρωπαϊκά έθνη.

Το κέρμα του 1 ευρώ ήταν ένα από τα πιο διάσημα επειδή ήταν συμβολικά ικανό να αναδείξει ολόκληρο το νόμισμα και είναι ένα από τα δύο με διμεταλλική φύση, δηλαδή δημιουργημένο σε δύο διαφορετικά κράματα μετάλλων. Τα ιταλικά ζητήματα είναι αναγνωρίσιμα από την παρουσία του Ανθρώπου του Βιτρούβιου, ένα πολύ διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά είναι μόνο ένα παράδειγμα απεικόνισης.

Ποια να ψάξετε

Ποια είναι τα πιο σπάνια νομίσματα; Συνήθως αυτά που «γεννήθηκαν» είναι λιγότερο συχνά, επομένως οι εκδόσεις που είχαν περιορισμένη αρχική διάχυση, όπως αυτές των μικρών κρατών και των διάφορων θυλάκων υπάρχουν και στην Ιταλία, μεταξύ άλλων, δηλαδή οι οντότητες μικρών εδαφικών διαστάσεων που εντούτοις χρήση δικών αναπαραστάσεων.

  • Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι, για παράδειγμα, αυτά του Αγίου Μαρίνου , του Μονακό και του Βατικανού
  • Δεδομένης της περιορισμένης επέκτασής τους, είναι εύκολο να βρεθεί μια γενική μορφή μεγαλύτερης σπανιότητας στα θέματα

Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ακόμη και χώρες όπως ο Άγιος Μαρίνος έχουν τροποποιήσει τα κέρματά τους του 1 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, σε διαφορετικές σειρές: στην πραγματικότητα, η πρώτη σειρά εκδόσεων του Αγίου Μαρίνου αντιπροσωπεύεται από το εθνόσημο των μικρών δημοκρατία στο κέντρο με το έτος έκδοσης στα αριστερά και το σύμβολο του νομισματοκοπείου της Ρώμης. Η αξία σε αυτή την περίπτωση για ένα παράδειγμα του 2002 μπορεί να φτάσει έως και τα 60 ευρώ και τα 35 ευρώ για τα από το 2005.

Τα κέρματα του Βατικανού του 2002, που φέρουν το προφίλ του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, αξίζουν έως και 150 ευρώ , κάτι λιγότερο από 70 ευρώ για τα νομίσματα του 2003, 2004 και 2005. Τα νομίσματα του Μονακό, ωστόσο, είναι ακόμη πιο ιδιαίτερα, για παράδειγμα αυτά του 2004 και του 2006 (το 2005 το Μονακό δεν δημιούργησε κέρματα 1 ευρώ) τα οποία αξίζουν έως και 200 ​​ευρώ στα παραδείγματα 2006, με το πρόσωπο του σημερινού κυρίαρχου Albert II.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *